SAMSUN / ALAÇAM - Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet İlkokulu

Alparslan Mah. Lise Cad. No8 55800 ALAÇAM / SAMSUN
Vizyon
Yaşadığı toplumun değerlerine saygı gösteren kendisine, ailesine ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren haklarını koruyan ve başkalarının haklarına saygı gösteren fikri, vicdanı ve irfanı hür sevgi,saygı ve hoşgörülü bireylerin yetişmesi için demokratik yönetim anlayışı içinde kendine güven duyan teknoloji araçlarını en verimli şekilde kullanan gelişim ve değişime açık yerel, ulusal ve uluslararası başarılar imza atan örnek bir kurum olabilmektir.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda Atatürk ilke ve İnkilaplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Demokrasinin ilkelerine bağlı başkalarının haklarına saygı duyan sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazanmış, sosyal, kültürel, eğitsel, bilimsel, sportif ve sanatsal etkinliklerle milli kültürümüzü benimseyen ve yayılmasına yardımcı olan milli ve evrensel kültür değerlerini benimseyen çevre sorunlarına duyarlı dürüst erdemli ahlaklı iyi ve mutlu yurttaşlar yetiştirmek.
Başlangıç 8:30 Bitiş 14:30
Ulaşım
Samsun İl Merkezinden 80 km batıda Alaçam İlçesine ulaşılıdığında okulumuz Alaçam İlçesi Merkezindedir.
Yerleşim Yeri
il merkezine 80 km, okulumuz ilçe merkezindedir.